fbpx

свободно ВРЕМЕ

Планински преходи

Цигов чарк е едно магично място, където силата на водата и красотата на природата се сливат в едно. Районът предлага много възможности за планински преходи и разходки. Може да разгледате обозначените еко маршрути и пътеки и да поемете на незабравимо пътешествие сред красивите Родопи. Задължително посетете биосферен резерват “Мантарица”, което е пазител на вековните иглолистни гори.

Велосипеди под наем

Колоезденето е чудесен начин, чрез който може да опознаете района около Grande Vista resort & spa. Има множество маркирани горски пътища, подходящи за разходка с колело. Можете да си вземете велосипед под наем и да раздвижите тялото си сред чудесната природа на величествената Родопа планина. Невероятни гледки ще спрат дъха ви и ще оставят траен спомен в сърцата ви.

Сафари с джип

Ако искате да предизвикате себе си, можете да го направите със сафари с руски джипове с професионални водачи. Подарете си вълнуваща разходка с вашето семейство или пък сплотете екипа си с пътешествие из потайните кътчета на планината. Проследете пътя на траките, гмурнете се в ледените реки, изкачете най-високите върхове по екстремни терени.

Каяк

Еко къмпинг “Батак” разполага с най-голямата спортна база от каяци в региона, като предлага каяци под наем на язовир Батак, язовир Широка поляна, язовир Голям Беглик и язовир Доспат. Каяците се предлагат от пролетта до есента (от 15 май до 15 септември). Ако сте начинаещи, не се притеснявайте - можете да се възползвате от каяк училището, което се намира на яз. Батак.

Риболов

За любителите на риболова язовир Батак е притегателно място през всички годишни времена. Възможностите по отношение на избор на подходящи места и методи на риболов са големи. Язовирът предлага изключително богатство от видове риба и най-важното, че има наличие на шаранови риби. Към момента преобладават костур, бабушка, уклей, каракуда, кефал и сом.

Флайборд

Преодолейте земното притегляне с лекота и разберете какво е чувството да левитирате над водата с помощта на водната струя. Флайборд е едно от най-впечатляващите водни преживявания. Издигането във водата е на височина 10 метра и се осъществява с помощта на специални ботуши и мощна водна тяга. Може да пробвате салто и гмуркане тип делфин.

Водни ски

Ако ви е студено през зимата, опитайте да карате ските през лятото. Чували ли сте за водни ски? Почивката ви в Grande Vista resort & spa може да е най-доброто време да опитате. По време на заниманието ще имате възможността да достигнете скорост от около 40 км/час, които се усещат като 140 км/час на сушата. По-смелите могат да направят и скокове във водата.

Лодка под наем

Приключението с лодка под наем на язовир Батак е подходящо за всеки, без ограничения във възраст или ниво на опитност. Стъпете в обувките на капитан и открийте нова страст в скоростта над вълните с мощен джет. Разходка с моторна лодка в самия язовир пък ще ви даде възможност да разгледате по-внимателно бреговете и да се насладите на красотата им.

Фитнес зала

Фитнесът е част от ежедневието на много хора. Поддържането на добро физическо и психическо здраве е от изключително значение за всеки, затова сме се постарали да предоставим всичко необходимо за максималния комфорт на гостите ни. Фитнес центърът на Grande Vista resort & spa е модерно оборудван и разполага с уреди, подбрани за ефективна цялостна тренировка.