fbpx

Хотелска политика на Ем Джи Груп БГ“ ЕООД

От всички гости, които желаят да отседнат или вече са отседнали в Grande Vista Resort & SPA
се изисква да спазват общите правила на хотела и съответните условия за ползване на услуги, както следва:
УСЛОВИЯ ПО РЕЗЕРВАЦИИ И АНУЛИРАНЕ НА ПРЕСТОЙ
ВИДОВЕ ТАРИФИ ЗА ПОМЕЩЕНИЕ
NON-REFUNDABLE тарифа – тарифа без право на възстановяване
Гостът заплаща предварително стойността на резервирания брой нощувки с дебитна, кредитна карта, ако прави резервация през сайта на хотела на адрес: http://grandevista.bg/ или по банков път, ако прави такава чрез телефонно обаждане до Рецепция на хотела или изпраща мейл до отдел Резервации.
Предоставената при резервация през сайта на хотела дебина, кредитна карта ще бъде дебитирана в момента на резервацията с цялата сума. При анулиране и непристигане сумата не се възстановява.
FULLY FLEXIBLE тарифа – тарифа с възможност за анулиране при определени условия, както следва:
Гостът може да анулира резервацията безплатно до 7 дни преди датата на пристигане. Гостът ще бъде таксуван стойността на първата нощувка, в случай на анулиране в рамките на 7 дни преди пристигането. В случай на непристигане, гостът ще бъде таксуван цялата сума по резервацията.
За гарантиране на резервацията се изискват данни от дебитна, кредитна карта. Хотелът си запазва правото да блокира сума преди пристигането на госта в хотела.
ТИПОВЕ ПОМЕЩЕНИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ
В Grande Vista Resort & SPA има следните типове помещения:
Двойна стая стандарт/Double room
Двойна стая без тераса/Superior double room
Двойна стая Делукс/Deluxe
Студио/Studio
Едноспален апартамент/Superior Suite
Двуспален апартамент/Superior two-bedroom Suite
ВИП апартамент/ VIP Suite

ЦЕНА ЗА ПОМЕЩЕНИЕ
Цените се определят от хотела. Хотелът си запазва правото да променя своята ценова политика.
Цената включва нощувка със закуска ,вечеря , ползване на басейни и СПА център.
ПОЛИТИКА ПО НАСТАНЯВАНЕ НА ДЕЦА
Дете от 0 – 11,99 години – безплатно настаняване в стаите и апартаментите на допълнително легло на база нощувка със закуска и вечеря
Деца над 12 до 17.99 год. на допълнително легло ползват 40 % намаление от цената на редовното легло в съответното помещение, на база HB /полупансион-нощувка, закуска,вечеря/
При определяне на цената за възраст на детето се счита неговата възраст на датата на настаняване в хотела.
НАМАЛЕНИЯ ПРИ НАСТАНЯВАНЕ
Възрастен на допълнително легло ползва 25 % намаление от цената на редовното легло в съответното помещение, на база HB /полупансион-нощувка, закуска,вечеря/
Единично настаняване – отстъпка в размер на 25 % от цената на двойна стая на вечер на база HB /полупансион-нощувка, закуска,вечеря/. Намалението не важи за апартаментите.
КАПАЦИТЕТ НА ПОМЕЩЕНИЯТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая стандарт/Double room – мин. 1 лице, макс. 2 лица
Двйна стая без тераса/Superior double room , Двойна стая Делукс/Deluxe , Студио/Studio – мин. 1 лице, макс. 3 лица
Едноспален апартамент/Superior Suite – мин. 1 лице, макс. 4 лица
Двуспален апартамент/Superior two-bedroom Suite – мин. 1 лице, макс. 5 лица
ВИП апартамент/ VIP Suite – мин. 1 лице, макс. 6 лица
Ако имате въпроси относно максималния капацитет на отделните типове помещения, се обръщайте към Рецепция или отдел Резервации за повече детайли. Гостите следва да имат предвид, че Grande Vista Resort & SPA си запазва правото да откаже достъпа на повече гости и надвишаване на максималния капацитет, позволен за съответния тип помещения.

ЗАПЛАЩАНЕ НА ИЗПОЛЗВАНИ УСЛУГИ
Всички услуги на територията на хотела могат да бъдат използвани срещу посочване на номера на помещението, в което е настанен госта. При консумация в ресторант и / или лоби бар гостът разписва касовата бележка, която съдържа информация за консумацията и номера на стаята.
Услугите, използвани в хотела могат да бъдат заплатени или в брой, или с дебитна, кредитна карта на Рецепция при напускане като всеки гост получава детайлна разпечатка за всички използвани услуги.
Ако гостът желае да удължи своя престой и след вече посочена дата за напускане, следва да се свърже с Рецепция относно възможностите за това.
ДОСТЪП ДО ПОМЕЩЕНИЯ ЗА НАСТАНЯВАНЕ
При настаняване всеки гост получава карта за достъп и карта за използване на хавлии в Спа център и басейни. Гостите следва да предават картите при напускане на хотела, като хотелът има право да начисли глоба за изгубена и / или непредадена карта в размер на 10 лв.
НАСТАНЯВАНЕ И ОСВОБОЖДАВАНЕ
Настаняването в Grande Vista Resort & SPA е от 15:00ч., освобождаванията на стаите трябва да се извършват до 11:00ч. на обяд. Късно освобождаване е възможно всеки ден в зависимост от заетостта. Хотелът си запазва правото да потвърди възможностите за късно освобождаване до 24 часа преди това.
ХРАНИ И НАПИТКИ
Не се разрешава внасянето на храна и напитки по стаите, както и внасянето и консумирането на храни и напитки, закупени извън територията на хотела. Моля, имайте предвид, че всички налични храни и напитки в мини бара следва да бъдат допълнително заплатени при напускане на хотела. Ако не искате да използвате мини бар услугата, моля уведомете рецепцията. Не е разрешено поставянето на собствена храна и напитки в мини хладилника. Мини бара се зарежда ежедневно.
АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ
Не се разрешава изнасянето на алкохолни напитки от помещенията, в които са закупени. Прекомерната консумация на алкохол е причина за преждевременно освобождаване на стаята и напускане на хотела, без право на възстановяване на средства.
ПОЛИТИКА ЗА АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ
Съгласно българското законодателство, не се предлага и сервира алкохол на гости под 18-годишна възраст.
ПОЛИТИКА ЗА ПУШЕНЕТО
В съответствие с българското законодателство, Grande Vista Resort & SPA спазва политика да не се пуши във всички вътрешни части на хотела, в това число: стаи за гости, обществени площи и коридори.
Определените зони за пушене са разпределени в рамките на откритата част на хотела.
ДРЕСКОД
Дрескодът на всички обществени места на територията на хотела е спортно-елегантен. Гостите се допускат по халати и / или бански костюми само в Спа центъра на хотела и територията на външните басейни.
В съответствие с нашата приятна вечерна атмосфера, както и от съображения за сигурност на територията на ресторанта/вътрешна част/ предпочитания дрескод за мъжете е дълъг пънталон,а за жените-елегантен стил.

ПОВЕДЕНИЕ
Очакваме всички гости да се държат по приятен и културен начин. Скачания, ругатни и непристойно поведение са оскърбителни за гостите на хотела и могат да бъдат повод за преждеременно освобождаване на стаи и напускане на хотела без право на възстановяване на средства. Grande Vista Resort & SPA има политика на нулева толерантност, в случаите на арогантно поведение, спрямо лица в очевидно нетрезво състояние или неадекватно такова под въздействие на психотронни и наркотични вещества, при което унищожава или заплашва здравословното състояние на гостите, причинява или заплашва да доведе до нарушение на обществения ред; отказва или не е в състояние да плати консумирани храни, напитки или услуги. Grande Vista Resort & SPA може да ограничи броя на лицата, които да заемат определена стая. Хотелът си запазва правото да санкционира гост или гости, които умишлено или по непредпазивост причиняват увреждане на хотела или обзавеждането. Ако тези щети се установят, след като гостът си е тръгнал, хотелът си запазва правото да се свърже с госта и / или туроператора или други органи за по-нататъшна помощ. Не се правят изключения!

Хотелът си запазва правото да не толерира неприемливи нива на шум или поведение на гости.В случай на отказ да се съобразят с изискванията, хотелът си запазва правото да прекрати престоя, без да носи отговорност за възстановяване или финансово обезщетение. Политиката на хотела е да не се дискриминира на основата на раса, цвят на кожата, националност, религия, пол, семейно положение, възраст, етнически произход или увреждане. От гостите и служителите се очаква да се придържат към тази политика и хотелът си запазва правото да изведе от хотела всяко лице или лица, извършили нарушения срещу тази политика.
Във връзка с вашата безопасност моля съобразявайте се със следните общи правила:
1. Деца под 12 годишна възраст трябва да бъдат придружени от възрастен. Децата не трябва да бъдат оставяни без надзор, освен в случаите, когато са поверени на грижите на хотелски аниматор или детегледачка
2. Деца под 12-годишна възраст нямат право да използват някой от асансьорите хотелa, ако не са придружени от възрастни.
3. Деца под 12-годишна възраст не се допускат самостоятелно до Заведенията за хранене и трябва да бъдат придружени от отговорно лице.
4. Бягането и тичането по коридорите на хотелa е абсолютно забранено освен в екстремни ситуации.
5. Забранено е надвесването над парапетите по етажите както от деца, така и от възрастни. Възрастните са длъжни да прочетат и да се запознаят с всички предупредителни знаци и табели, поставени за целта на всеки етаж от хотела.
6. Не се допускат деца под 16-годишна възраст да използват оборудването в фитнес залата, сауната и парната баня.
7. Изрично се забранява тичането и бягането на територията на Спа центъра.
8. Забранява се и употребата на джакузи басейн от лица под 12 годишна възраст.

9. Забранява се и скачането в басейните.
10. Преди ползване на басейни и с цел запазване комфорта на всеки гост е задължително използването на душ и чехли, като помещенията за душ са разположени непосредствено до входа на зоната за свободен достъп на Спа център.
11. Поради естеството на настилката на територията на Спа центъра и пространствата около басейните тя често е мокра. За целта са поставени предупредителни табели за Мокър под. Гостите, ползващи басейните и Спа центъра трябва внимателно да се запознаят с всички предупредителни табели и информация с цел избягването на инциденти.
12. Катеренето по оградите, столовете и масите не е препоръчително.
13. Хотелът си запазва правото да не толерира неприемливи нива на шум или поведение на гости.
14. Всички гости е препоръчително да се съобразят с правилата, указанията и устните препоръки на персонала.
15. Ръководството си запазва правото да проверява багажа на гостите с цел избягването на кражби на хавлии, халати, предоставени за ползване от страна на гостите и налични в техните стаи / апартаменти.
ЕЗИК
Гостите, използващи ругатни или обиден език, символи и жестове ще да бъдат помолени да напуснат хотела, без право на възстановяване на средствата.
ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ
На територията се допускат животни, придружаващи гости със специални нужди
ПАРКИНГ
Хотелът разполага със собствен паркинг, който е безплатен за гостите на хотела.
ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
На територията на хотела работи система за видеонаблюдение /с изключение на тоалетните и хотелските стаи и някои зони в СПА центъра/. Ползвайки услугите на хотела, Вие се съгласявате с видеонаблюдението.
ЦЕННОСТИ И ПАРИ
Хотелът не носи отговорност за каквито и да било ценности и пари, оставени незаключени и извън сейфа, както в стаите, така и в общите помещения.
ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
В случай на прекъсване на електрическото, Grande Vista Resort & SPA разполага с аварийни генератори за възстановяване на важни енергийни консумативи.
КАМЕРИЕРСКИ УСЛУГИ
Ние предлагаме почистване на стаите всеки ден в часовете между 08:00 до 16:00 часа. Ако има поставена табелка „Не безпокойте“ до 15:00 стаята ще бъде почистена на следващия ден. Ако имате нужда от нещо след 16:00 часа, моля попитайте на рецепция.
ИЗГУБЕНИ ВЕЩИ
Grande Vista Resort & SPA не носи отговорност за изгубени, повредени или откраднати лични вещи. Всички стаи са оборудвани със сейфове в стаята, ползването на които е напълно безплатно и е включено в цената за престой. При намерени вещи хотелът се задължава да се свърже с госта и да прати загубената вещ, за сметка на собственика. При незаявени и непотърсени вещи в рамките на 30 (тридесет) дни, ще бъдат дарени на местна благотворителна организация или ще бъдат утилизирани.
ОПЛАКВАНИЯ, ВЪЗСТАНОВЯВАНИЯ НА СРЕДСТВА И ЩЕТИ
Всеки коментар или жалба по отношение на престоя трябва да се направи във писмена форма на рецепция на хотела или при Управителя на хотела така,че въпросът да бъде решен веднага.

Хотелът носи и поема отговорност за госта по време на престоя му в хотела в рамките на застраховката включена в цената на нощувката му
Хотелът не носи отговорност за неизпълнение, в случай, че споменатият отказ се дължи на фактор, извън юрисдикцията на ръководството.
Хотелът си запазва правото да таксува гости за причиняване на щети, съзнателно причинени, по небрежност или непредпазливост. Ако щетите излезнат наяве, след като гостът е напуснал, хотелът си запазва правото да удържи такса от кредитната карта на госта, или да изпрати фактура за дължимата сумата по ремонта.
Хотелът е предмет на законови проверки, включително, свързани с пожар, лицензиране, развлечения, здравеопазване, хигиена и безопасност. Всички условия се тълкуват в съответствие с българското законодателство.
Гражданска отговорност: Хотелът не поема никаква отговорност за услуги, предоставени от трети страни на гостите.
ПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Всички цени са в национална валута, която е български лев (BGN). Всички плащания се обработват в лева, както се изисква от закона. На рецепцията се приемат следните дебитни , кредитни карти: Visa, Visa Electron, Maestro, Mastercard, AMEX .

ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ
ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ В АСАНСЬОРА
В случай на възникване на извънредни ситуации, настъпили по време на предвижването с асансьорите в хотела веднага да се задействат алармените бутони и телефоните разположени в кабината на асансьора.
ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ
Grande Vista Resort & SPA е обект с материали и оборудване от най-ново поколение, които осигуряват надеждна защита и сигурност. Тъй като ние сме много отговорни за безопасността на нашите туристи и персонал, сме взели много сериозни мерки, за да се предотвратят всякакви пожарни инциденти.
– Всички служители са преминали обучение по пожарна безопасност и са запознати с противопожарните процедури.
– На гърба на вратите във всяка стая, както и на всеки етажен коридор, са разположени евакуационни планове. Моля, прочетете ги внимателно. Хотелът е оборудван с детектори за дим в стаите и общите части. Има система за пожароизвестяване (звук и светлина).
– На всеки етаж са разположени пожарогасители и противопожарни шлангове с подходящ размер.
– Всички стълбища и коридори са отделени от останалата част на хотела, с материали, които имат най-малко 60 минути пожароустойчивост. Ако се открие пожар или дим, моля обадете се на рецепция. Кажете на рецепциониста:
1. естеството на извънредната ситуация 2. Номер на етаж и стая 3. Степента на огъня и всякаква друга необходима информация 4. Не затваряйте телефона, докато не бъдете инструктирани да го направите.
ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ – НАВОДНЕНИЯ, ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ И ДР.
В случай на природно бедствие: Запазете спокойствие и следвайте инструкциите на персонала. Не изпадайте в паника. Останете на място, където и да сте. Повечето наранявания се случват, когато хората, които влизат или излизат от сградите. В случай на земетресение се скрийте. Ако сте вътре, застанете под бюрото или масата, срещу вътрешна стена или под вътрешна врата. Стойте далеч от стъкла, прозорци и външни врати. Ако сте навън, останете далеч от сгради, тротоари и електрически кабели. Използвайте стълбите; не използвайте асансьорите. Персоналът на хотела ще ви покаже всички безопасни изходи. След това можете да излезете от сградата. В случай на земетресение не се използвайте свещи, кибрит или открит пламък. Газовите инсталации може да са повредени и пламъкът да предизвика експлозии или пожари. Ако напуснете стаята си или сградата, бъдете сигурни, че хотелския персонал знае къде се намирате.
ПОСЛЕДИЦИ ПРИ НАРУШЕНИЕ НА ПОЛИТИКАТА НА ХОТЕЛА
В случай на нарушаване на правилата и политиката Grande Vista Resort & SPA може да прибегне до прекъсване на престоя веднага, без да носи отговорност за възстановяване или обезщетение.
За допълнителна информация относно хотелската политика и предлаганите услуги, моля вижте Информационната папка, която може да се намери във всяка стая.

Виж и политиката за поверителност
Виж и политика за бработване на лични данни